Arctic Weekend – ¨Pohjoisen Expot¨

Oct 31, 2017 by antti autti Category: Anttisworld 0 comments

Pikkuisen meinasi maanantaina väsyttää. Olen viime ajat säätänyt samanaikaisesti kahta asiaa: tulevaa Arctic Lights -elokuvaa ja Arctic Weekend -tapahtumaa. Nyt viikonlopun jälkeen elokuvan ensi-ilta, että tapahtuma olivat takanapäin ja väsy sen mukainen.

Tämän viikonlopun järkkäilyt eivät silti missään nimessä tapahtuneet pelkästään minun ansiostani. Meillä oli hyvä joskin pieni talkooporukka tapahtumaa tekemässä, mutta voisi sanoa, että tapahtuma eskaloitui alkuperäisestä suunnitelmasta todella paljon. Kun yhteydenottoja alkoi sataa Pohjois-Ruotsia ja -Norjaa myöten, oli selvää, että tälle oli tilausta. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun minä ja ystäväni Ville Puominen olimme keskustelleet, että meidän pitäisi tehdä jotain siistiä laskukansalle täällä Rollossa. Jotain, missä olisi pysyvyyttä ja mikä ei niinkään kategorioisi lajeja. Niinpä sitten aloimme suunnittelemaan tapahtumaa, jota äkkiä kaverit alkoivat kutsua ”pohjoisen expoiksi”. Vaikka se siltä saattaa näyttääkin, ei me tapahtumaa niin itse nähdä. Meille on tärkeää, että Arctic Weeekend pysyy omassa linjassaan, emmekä halua, että tänne tullaan pönöttelemään. Haluamme tapahtumasta rennon ja visuaalisen, jonka tärkein tavoite tietenkin on, että saamme jengillle hyvän fiiliksen näin talven alla.

Arctic Weekendin toisen tirehtöörin  Ville Puomisen oli pakko näyttää hapaa, kun alkoi sataan lunta ja porukkaa oli niin maan pirusti!  kuva: Simo Vilhunen

Kiirettä onkin tässä pitänyt. Vielä tapahtuma-aamuna olin Helsingissä, jossa edellisenä iltana oli ollut Arctic Lightsin kutsuvierasnäytös. Sieltä pääsin iltapäivällä takaisin Rovaniemelle, ja juoksin suoraan kodin kautta paikalliseen urheiluliikkeeseen Intersportiin, jossa pidimme kamaworkshopia. Kun saavuin paikalle, oli kauppa täynnä odottavia ihmisiä. Silloin tajusin, että tapahtuma on todellakin tulilla: jopa ensimmäisenä tapahtunut informatiivinen setti houkutteli todella paljon ihmisiä paikalle.

Se, että meillä oli paljon tapahtumaa ympäri kaupunkia ja jokainen niistä keräsi jengiä paikalle oli tosi hienoa. Kulttuurikeskus Korundin huipentumassa oli hienoa huomata, että ihmiset todellakin tulivat katsomaan niitä laskupätkiä ja fiilistelemään kampetta. Teimme myös huutokaupan missä saimme kerättyä reilusti yli 1000 euroa paikalliselle seuralle. Ehkä kaikkein hienointa oli kuitenkin se, että meidän ajatus tällaisesta tapahtumasta toimi niinkin hyvin ja kaikki pienet elementit loksahtivat kohdalleen. Meillä on jo suunnitelmia tulevaisuudelle ja niitä lähdetään varmastikin pian kehittämään.

Keeshlifen ja Snacbreakin pätkät keräsi todella hyvin porukkaa Hostel Cafe Kotiin

Ja oli sitä jengiä Arctic Lightsin maailman ensi-illassakin  kuvat: Simo Vilhunen

Kun ensimmäiset lumihiutaleet tippuu maahan, niin silloin jokaiselle laskijalle tulee hymy naamalle ja toivon kipinä hienoista laskuista herää. Siihen fiilikseen tätä tehdään. Minulle on todella tärkeää, että Suomessa lajit voivat hyvin, ja haaveeni olisi, että saisimme aktivoitua myös ihmisiä laskijoiden ulkopuolelta. Haluamme kehittää Arctic Weekendistä kokonaisvaltaisen tapahtuman, jossa on myös luentoja ja mahdollisesti paneeleja, jotka kiinnostavat ihmisiä vaikka he eivät laskisikaan. Silti emme koskaan tule unohtamaan talvilajeja, vaan niiden kautta voimme tuoda esiin paljon tärkeitä asioita.

Kiitos kaikille historian ensimmäiseen Arctic Weekendiin osallistuneille. Toivottavasti nautitte. Itselleni tämän upean viikonlopun huipentuma ja samalla maailman hienoin juttu oli näyttää minun ja Kota Collectiven elokuva Arctic Lights täydelle salille kotikaupungissani. Leffa on minulle henkilökohtainen ja mielestäni myös melko rohkea veto, joten se, että se houkutteli niin paljon porukkaa paikalle lämmitti kyllä mieltä tosi paljon. Ensi vuonna sitten uudestaan. Eiköhän silloin porukka tiedä, että kauden fiilistely kannattaa aloittaa oikein kunnolla Arctic Weekendistä Rovaniemeltä.

Mitä muuten sinä haluaisit nähdä ensi vuonna Arctic Weekendissä?

Alamme kehittää tapahtumaa hyvissä ajoin ja nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa myös sisältöön!

Muista myös seurata meitä Facebookissa ja Instagrammissa

 

Leave a Comment!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.